Over ons

Bij ons op de Groenderij staat leren, werken en activeren voorop. Bijzonder talent krijgt dan ook alle ruimte zich als hovenier, kweker, houtzager of facilitair medewerker te ontwikkelen. Ieder op zijn of haar eigen manier en allemaal leveren ze hun eigen bijdrage. De een door aanwezig te zijn wat haar welzijn ten goede komt, de ander omdat hij/zij certificaten behaalt en (deels)  naar loonwaarde werkt.

Het gebouw heeft de uitstraling van een tuincentrum en ligt prachtig in de woonwijk de Ossekoppelerhoek en grenst met de achterkant van het terrein aan de Weezebeek. We hebben een ruime kantine, brandhoutzagerij, verwarmde kweekkas, winkeltje en een grote leer- en beleveningstuin. Binnen de Groenderij werken we met de leer- werklijn Groen en Dieren.

Dit houdt in dat de deelnemers volgens een bepaalde methodiek getraind worden in het onderhouden en mogelijk vergroten van hun vaardigheden. Op deze manier kunnen ze zich ontwikkelen, leren om te werken en mee te doen aan de maatschappij. Binnen de leer- werklijn kunnen de deelnemers certificaten behalen. Daarmee tonen ze aan dat ze zelfstandig kunnen werken met bijvoorbeeld een kettingzaag of bosmaaier.