Hoveniers

Drie hoveniersgroepen gaan dagelijks op pad voor groot en klein onderhoud aan diverse tuinen. Onder andere aan de tuinen van de diverse woon- en dagbestedingslocaties van De Twentse Zorgcentra in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Hellendoorn, Rijssen, Hengelo en Enschede.

Houtzagerij

Hout uit de bosbouw wordt in de houtzagerij verwerkt tot brandhout. Het brandhout wordt gezaagd en gekloofd en is per kuub of in netten te koop in de winkel van de Groenderij en via diverse verkooppunten in de regio (pompstations). Het is ook mogelijk om het brandhout te laten bezorgen aan huis. In de loop der jaren hebben we een grote klantenkring in Almelo en omstreken opgebouwd.

Kwekerij

De kwekerij heeft een verwarmde kweekkas en een leer- en belevingstuin van een halve hectare ter beschikking voor het kweken van allerlei soorten onbespoten groenten, fruit, bloemen en planten.

Facilitaire dienst

Naast de groenwerkzaamheden is er een groep deelnemers actief in de kantie. Zij verzorgen de dagelijkse kantinediensten. Verder dragen ze er zorg voor dat het gebouw er altijd piekfijn uitziet en verzorgen zij de was.